0

Tot ce trebuie sa stii despre web hosting

Actualmente, crearea si intretinerea unui website nu necesita un efort prea mare din partea proprietarului. Exista platforme CMS precum WordPress sau Joomla care sunt gratis, foarte usor de folosit si instalat. In plus, pentru a inregistra un domeniu .ro pe viata trebuie sa scoti din buzunar doar 35 de euro. Ne aflam intr-o epoca in care oricine poate avea propriul sau spatiu virtual. In cele ce urmeaza iti vom vorbi despre web hosting, lucrurile esentiale pe care trebuie sa le stii in momentul in care iti faci un blog sau un site.

Tot ce trebuie sa stii despre web hosting

Ce este web hostingul? Hostingul sau gazduirea web este acel loc in care organizatiile sau persoanele fizice isi mentine web site-urile online. In mod normal, in momentul in care vorbim despre gaduire web ne vine in minte o companie care ofera spatiu pe un server pentru gazduirea site-ului respective. Trebuie sa stii ca de fapt, site-ul tau reprezinta o colectie de fisiere diverse – HTML, clipuri video, imagini – fisiere care sunt interconectate. Pentru urcarea site-ului tau online este nevoie doar de un server si o conexiune la Internet de mare viteza.

Exista patru tipuri de gazduire web: comuna (shared), VPS, pe Cloud si Dedicata. Diferenta consta in capacitatea de stocare, viteza serverului, control, fiabilitate si cerintele tehnice de cunoastere.

web hosting

In cadrul gazduirii comune, site-ul tau va fi plasat pe acelasi site cu alte site-uri, numarul acestora mergand de la cateva zeci la cateva sute. Costurile unui astfel de serviciu sunt mici. De obicei, pe acest tip de server sunt gazduite blogurile si site-urile cu trafic moderat.

Hostingul de tip VPS este cel care imparte un server in diferite parti virtuale, fiecare site fiind gazduit ca pe propriul server dedicat. Insa, in realitate impart un server cu un grup de utilizatori. Ideal pentru cei care nu vor sa investeasca intr-un server dedicat.

Hostingul dedicat este cel care iti ofera control maxim asupra serverului pe care iti este stocat site-ul. Site-ul tau este singurul stocat pe serverul respectiv. Ideal pentru magazinele online, revistele online sau forumurile cu trafic mare.

Cloud hosting-ul este cel care confera o capacitate nelimitata de gestionare a traficului. O echipa de servere colaboreaza pentru a gazdui un grup de site-uri web. Un lucru ce le permite mai multor calculatoare sa lucreze impreuna pentru o gestionare adecvata a nivelului ridicat de trafic.

Este deosebit de important sa te asiguri de faptul ca vei alege pachetul potrivit pentru site-ul sau site-urile tale.

Flavy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *