0

Sfaturi pentru achizitia de anvelope de iarna de la AnveloStar

Anvelopele de iarna au o misiune destul de dificila: aceea de a asigura confortul, si siguranta conducatorului auto. Lucrurile se complica putin in conditii meteo nefavorabile. De aceea, producatorii vin cu trei tipuri de anvelope diferite: anvelope de vara, anvelope de iarna (recomandate cand temperatura de afara scade sub 7 grade Celsius) si anvelope all seasons.

Sfaturi pentru achizitia de anvelope de iarna

Iarna vine cu lotul sau de probleme pentru conducatorii auto: sosele inghetate, drumuri inzapezite si conditii dificile. In astfel de conditii, anvelopele de iarna sunt obligatorii conform legii in vigoare. Alegerea de anvelope de iarna potrivite este un exercitiu complex care necesita multa atentie si grija la detalii. Trebuie sa tinem cont de mai multi factori: bugetul care de cele mai multe ori este un factor determinant dar si modelul masinii conduse, siguranta, longevitate, performanta, criterii de zgomot  sau economie de carburant.

Criterii de evaluare ale anvelopelor de iarna:

  • Inscriptie obligatorie MS si fulgul de zapada;
  • Durabilitate;
  • Tractiune pe zapada;
  • Aderenta;
  • Franare excelenta pe zapada;

anvelope iarna

Alegerea anvelopelor de iarna depinde de nevoile fiecaruia in parte. Insa, exista anvelope de iarna cu o serie de calitati interesante care merita macar o privire. Am intocmit un clasament al celor mai bune anvelope de iarna, in functie de clasamentele intocmite de mai multe site-uri de specialitate. Conducatorii auto pot gasi toate aceste modele pe site-ul anvelostar.ro.

Printre anvelopele cu o latime de 255 si o grosime de 50 de iarna, se numara si NokianWRA3 255/50 R19 107V, una dintre cele mai bune anvelope de iarna, recomandate de specialisti. Producatorul a lansat recent pe piata modele speciale pentru cele mai dure conditii de iarna, Nokian –Hakkapeliitta R2 si Hakkapeliitta R2 SUV pentru cele mai dure conditii de iarna. Anvelopele de iarna Nokian reprezinta alegerea perfecta pentru conducatorii auto care apreciaza confortul, siguranta la volan dar si protejarea mediului. Vorbim despre cauciuri de noua generatie, cu un profil imbunatatit, cunoscute pentru aderenta excelenta pe gheata.

BRIDGESTONE BLIZZAK LM001 155/65 R14 75T continua sa isi dovedeasca eficienta, este un producator japonez cunoscut pentru faptul ca ofera durabilitate si rezistenta. Materialele folosite in realizarea anvelopelor de iarna sunt inovatoare, sunt optimizate cu un profil simetric in V. Cu alte cuvinte, ofera o siguranta sporita in cele mai imprevizibile conditii de iarna.

Cand vine vorba de anvelope Michelin modelul Alpin 5 este dotat cu un profil nou, creat special pentru a dispersa intr-un mod mai eficient apa dar si pentru a furniza cunoscutul efect cremaliera pinion, cu alte cuvinte, utilizarea zapazii nebatatorite pentru o tractiune ameliorata.

Flavy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.