0

Romania s-a calificat la Euro

Duminica seara Romania a jucat ultimul meci din calificarile pentru Campionatul European din 2016 acasa la Feroe. Chiar daca a fost ultimul meci, Romania a avut nevoie de cele 3 puncte pentru a isi asigura calificarea de pe pozitia a 2-a. Totul putea fi asigurat chiar si cu un meci inainte, dar am facut doar un egal cu Finlanda, ceea ce le-a mai dat o sansa Ungariei. Totusi, Romania a avut un meci bun in Insulele Feroe si a deschis scorul repede si astfel speranta pentru noi a revenit. Constantin Budescu a fost clar omul meciului, fiind cel care a dat doua din cele trei goluri in meciul care a contat cel mai mult pentru aceasta calificare. Scorul final a fost de 3-0 si astfel am reusit sa obtinem locul 2.

Romania s-a calificat la Euro

Astfel, Romania a reusit in sfarsit, dupa 8 ani de zile, sa ajunga la un turneu final important. Inca asteptat o calificare si la Campionatul Mondial, dar pana atunci eu zic sa ne bucuram si de faptul ca in 2016 o sa jucam in Franta cu cele mai bune echipe din Europa pentru glorie. Chiar daca sansele noastre chiar sa iesim din grupele Europeanului sunt extrem de mici, faptul ca am ajuns acolo dupa 8 ani de zile si ca in sfarsit mai aude lumea de jucatorii nostri, de echipele noastra si chiar de tara noastra, dupa parerea mea este un lucru extrem de bun.

Tragerea la sorti se va face pe 12 decembrie si nu pot sa spun ca o sa avem o sorta prea usoara. Urnele sunt urmatoarele:

uefa euro 2016

Urna 1: Germania, Spania, Anglia, Portugalia, Belgia, Franta

Urna 2: Italia, Rusia, Elvetia, Austria, Croatia, Bosnia*

Urna 3: Ucraina*, Cehia, Suedia*, Polonia, ROMANIA, Slovacia

Urna 4: Ungaria*, Turcia, Islanda, Tara Galilor, Albania, Irlanda de Nord

Bosnia, Ucraina, Suedia si Ungaria disputa barajul cu una dintre Danemarca, Irlanda, Norvegia sau Slovenia, fiind echipele favorite. O potentiala grupa pentru Romania ar fi: Germania, Italia, ROMANIA, Turcia – aceasta fiind dupa parerea mea cea mai dificila grupa.

Flavy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.