0

Manometrele digitale – extreme de utile

Există mai multe modele de manometre. Cele mai multe manometre disponibile sunt acum manometrele digitale. Acest lucru se datorează faptului că manometrele lichide care utilizează mercur sunt considerate un pericol toxic. Un manometru digital funcționează utilizând un traductor de presiune în locul unei coloane de lichid pentru a efectua măsurarea presiunii. Manometrele digitale pot fi utilizate cu orice echipament care se bazează pe gaz sau lichid pentru a funcționa.

Există mai multe avantaje ale utilizării unui manometru digital. Acesta este portabil și mai compact decât tipurile vechi. Manometrul digital este mai precis și oferă o rezoluție mai mare decât versiunile mai vechi, iar un afișaj digital este mai ușor de citit.

Câteva aplicații ale unui manometru digital:

  • Etalonarea transmițătorului de presiune pentru instrumentația procesului în poziție.
  • Procese industriale, cum ar fi tratarea termică și răcire.
  • Monitorizarea debitului gazelor pentru dispozitivele de măsurare a debitului în procesele industriale.
  • Testarea comutatoarelor de presiune pentru procesele instalațiilor.
  • Verificarea eficienței condensatoarelor prin monitorizarea vidului.
  • Testarea contorului de gaz pentru utilitățile de gaz.
  • Detectarea blocajelor în filtre, condensatoare și răcitoare de lichid.
  • Costurile de răcire pot crește cu 50% datorită scalării în tuburile condensatoarelor; monitorizați scalarea cu manometru digital.

Tehnologia schimbă modul în care lucrăm, astfel un manometru digital oferă mai multe beneficii:

Precizie

Instrumentele digitale sunt concepute pentru a oferi citiri exacte indiferent unde vă aflați. Ecartamentul este conectat direct la sursa de presiune în cauză, eliminând necesitatea introducerii și eliminării manuală a furtunurilor pentru a obține o citire.

Durabilitate

Un manometru digital este proiectat să dureze și aceste instrumente vin cu garanția pentru a dovedi acest lucru. Mulți tehnicieni au avut dispozitivele lor de ani de zile (pentru unii, peste un deceniu), fără nici o problemă.

Accesibilitate

Tehnologia de ultimă generație cu siguranță nu vine gratuit – însă durabilitatea explicată mă sus înseamnă că un manometru digital este accesibil. În plus, utilizarea instrumentelor digitale vă face mai productiv, ajutându-vă să faceți mai mult cu o eficiență îmbunătățită.

Industriile au multe cerințe pentru măsurarea presiunii. Aplicațiile includ măsurarea nivelelor de lichid, presiunilor rezervorului, debitelor sau presiunilor sistemului hidraulic. Pentru măsurarea presiunilor scăzute, un astfel de dispozitiv este numit manometru de presiune.

Manometrele au fost folosite pentru prima oară în formă de tub U – este pur și simplu un tub umplut cu lichid. Unitatea funcționează pe principiile gravitației și densității lichidului care se măsoară. Pentru a măsura înălțimea fluidului din tubul U se folosește o riglă sau o scală, iar acest lucru citește direct presiunea prezentă. Manometrele digitale sunt dispozitive capabile să măsoare presiunea și variațiile acesteia în două puncte care fac parte din același sistem – aceasta este cunoscută sub denumirea de presiune diferențială.

Manometrele digitale sunt instrumente bazate pe microprocesoare care pot fi staționare sau mobile. Ele au o capacitate de ieșire care poate fi utilizată pentru controlul procesului sau pentru transferul datelor de măsurare. Un manometru digital este excelent pentru efectuarea măsurătorilor în câmp și a sarcinilor de control al proceselor, deoarece acesta poate fi conectat în rețea.

blgt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.