1

Echipament de protectie pentru locul de munca

Echipamentul Individual de Protectie include orice tip de echipament care se intentioneaza a fi folsoit de muncitori cu scopul protejarii acestora impotriva unui pericol asupra sanatatii in munca sau asupra securitatii. Daca echipamentul de protectie este ales in mod corespunzator, daca este adaptat si folosit in mod corespunzator, limiteaza expunerea corpului. De multe ori, angajatorul este responsabil de alegerea echipamentului de protectie in functie de pericolele existente la locul de munca. In plus, acesta trebuie sa il puna la dispozitia angajatorilor sai si sa se asigure de faptul ca este folosit in mod corect si intretinut in mod corespunzator.

Echipament de protectie pentru locul de munca

Pentru protectia pielii exista tot felul de cizme de protectie, manusi si haine de protectie fabricate din materiale diverse precum latex, cauciuc sau Viton. Niciunul din aceste materiale nu ii poate proteja pe muncitori de toate pericolele legate de expunerea la produsele chimice. Spre exemplu, un combinezon poate fi folosit in industria chimica si faciliteaza miscarea libera a capului si corpului. Cusaturile sunt cele care previn patrunderea substantelor de orice gen. Un astfel de combinezon este potrivit si in industria famaceutica, industria de atumobile, lacuire, curatenia si intretinere, regenerarea terenurilor agricole.

Pentru protectia ochilor si a fetei exista diferite tipuri de echipamente de protectie: ochelari de protectie, ochelari impotriva proiectiilor lichide. Ochelarii de protectie cu elastic sut ideali pentru protejarea ochilor impotriva impactului mecanic mai puternic.

echipamente protectie

Pentru protectia picioarelor exista incaltaminte de protectie, indispensabila pe orice santier. In plus, ar trebui purtata chiar si de catre mecanicii auto. Cu alte cuvinte trebuie purtata in toate mediile de lucru in care este necesara protejarea degetelor, metatarsienelor, talpii si gleznei.

Tehnologia a progresat enorm de la prima pereche de bocanci cu bombeu (din lemn), iar astazi ne putem echipa si proteja cu pantofi, bocanci, sandale si cizme cu bombeu metalic sau compozit, cu lamela antiperforatie sau fara, imblaniti si deosbit de rezistenti la umiditate. Incaltamintea de protectie se alege in functie de pericolele la care este expus angajatorul.

Aceste echipamente de protectie, oricare ar fi scopul lor, trebuie sa ofere un grad sporit de confort cel putin 8 ore cat este progamul de lucru normal. Un echipament de protectie incomod il va determina pe muncitor sa renunte la el ceea ce inseamna ca este supus la riscuri mari. In cazul in care locul de munca este unul la temperaturi ridicate, se recomnda folosirea unor materiale respirabile, usoare. In functie de sezon, incaltamintea pentru protectie poate varia, de la bocancii de protectie pana la sandalele cu bombeu sau cizmele de protectie.

Sunt sigur ca o sa gasiti tot ce va trebuie in materie de echipamente de protectie la cei de la Ronsal Protect. Au un magazin online destul de mare, o echipa de support buna care o va pot raspunde la intrebari si nelamuriri, comenzile vin in timp iar preturile sunt avantajoase. Daca doriti sa ii contactati, aveti detalii pe site-ul lor sau pe pagina de facebook.

Flavy

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.