0

De ce sa mergem la sala

Probabil 95% dintre voi, atunci cand si-au facut lista cu obiectivele pe anul 2015, au trecut si acolo mersul mai des la sala. Sincer sa fiu, si eu am facut-o, dar pana acum nu am avut timp si de acest lucru. Stiu ca este doar o scuza si ca as putea sa imi gasesc o ora sau doua pe zi pentru sala, dar sincer sa fiu momentan vreau sa ma focusez mai mult pe alte lucruri cum ar fi facultatea, invatatul si blogurile mele. In schimb am in plan sa ma duc in curand la sala de forta, macar de 3 sau 4 ori pe saptamana. Asta ar insemna in jur de 4-5 ore pe saptamana pe care le-as petrece la sala. Nu ai nevoie de mai mult de o ora de antrenament pentru a iti indeplini obiectivele, fie ca vrei sa slabesti sau sa faci definire.

De ce sa mergem la sala

Cand mergeam la sala inainte acele cateva zeci de minute petrecute la diverse aparate si facand diverse exercitii chiar ma relaxau si ma faceau sa uit de diversele probleme pe care le am la scoala. Pe langa acest lucru mai faceam si putina miscare ceea ce era ideal. Dupa aceea am ajuns la facultate, treaba a devenit mult mai serioasa si a trebuit sa renunt la sala pentru a ma focusa pe studii. Vreau sa schimb putin acest lucru. As vrea ca prima mea prioritate sa ramana tot facultatea dar sa strecor si cateva ore pe saptamana de sala pentru ca simt ca daca imi voi face un abonament lunar ma voi forta oarecum sa merg. Faptul ca am platit pentru un lucru ma va forta cumva, psiholog poate, sa imi misc fundul in sala de forta si sa trag destul de tare.

sala de forta

Daca stii ce exercitii sa faci stii ca nu ai nevoie de mai mult de o ora in sala de forta pentru a iti pune corpul in miscare si stii ca o ora este de ajuns, fie ca vrei sa pui masa musculara sau sa slabesti. Cea mai buna idee pe care pot sa vi-o ofer este sa va faceti un plan saptamanal pe care sa il respectati, o rutina. Dupa o luna sau doua puteti sa mai schimbati cateva din exerctii, sa adaugati cateva tipuri noi pentru ca plictiseala nu este buna nici la sala. Schimbatul exercitiilor este o idee foarte buna pentru ca in acelasi timp alungati plictiseala dar mai antrenati si diverse grupe de muschi pentru ca nu exista exercitii la fel.

Un alt lucru pe care il puteti face pentru a va fii mai usor in sala de forta este sa folositi diverse proteine sau chiar creatina monohidrata care poate ajuta foarte mult la slabit. Nu am experienta necesara pentru a va spune mai multe sau pentru a va raspunde la intrebari dar sunt sigur ca un antrenor de sala va poate lamuri. De asemenea, ar trebui sa va intrebati si doctorul de familie daca puteti sa folositi astfel de substante doar pentru a fi siguri.

Flavy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.