0

3 beneficii ale usturoiului

Antihipertensiv, dar si anti-inflamator si antibacterian, usturoiul este un aliat de pret atunci cand vine vorba despre o alimentatie sanatoasa. Poate ca nu stiai asta, dar usturoiul este cel mai bun aliment atunci cand vine vorba despre mentinerea in forma si despre sanatatea ta. Deci consumul moderat si regulat de usturoi este mai mult decat indispensabil pentru o sanatate de fier si pentru o silueta frumoasa si armonioasa. Care sunt insa cele mai de pret atuuri ale sale de care ar trebui sa incepi sa profiti nu numaidecat?

3 beneficii ale usturoiului

Usturoiul te protejeaza de anumite tipuri de cancer. Mai multe studii au ajuns la concluzia ca usturoiul are efecte pozitive atunci cand vine vorba despre protejarea de anumite tipuri de cancer. In plus, este cel mai bun atunci cand vine vorba despre intarirea sistemului imunitar. Cu alte cuvinte, ajuta corpul sa combata in mod eficient celulele canceroase.

beneficiile usturoiului

Deci, un catel sau doi de usturoi consumati zilnic te vor ajuta sa te tii departe de cancerul de san, de colon, de stomac sau de esofag. Totul datorita compusilor sai sulfurosi, printre care si alicina, cu proprietati antibacteriene si anti-infectioase.

Usturoiul este cel mai bun pentru sanatatea cardiovasculara. Consumul de usturoi va duce la ameliorarea fluiditatii sangelui, evitandu-se astfel producerea de cheaguri de sange din cauza carora se pot astupa arterele si pot provoca un infarct. Dar poate sa scada si nivelul de colesterol rau, colasterol care poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare. Este deci un aliat indirect al inimii.

Ustuoroiul este cel mai bun pentru silueta. Usturoiul contine foarte putine calorii si are un indice glicemic foarte scazut. Dar are si un efect diuretic foarte benefic. Deci va lupta contra nivelului de colesterol rau si va favoriza eliminarea urinara. Va stimula in acelasi timp metabolismul si te va ajuta sa arzi caloriile. Iar cosnumul sau va transmite creierului senzatia de satietate atunci cand il vei consuma.

Flavy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *